Archief

Archief van de gemeente

Het archief van de Protestantse Gemeente Maarn Maarsbergen omvat twee delen.
Allereerst het deel dat gaat over de Gereformeerde Kerk Maarn-Maarsbergen mbt de jaren 1924-2003. Daarnaast alle gegevens die verzamelt zijn ten behoeve van het archief van de Hervormde Gemeente Maarn-Maarsbergen 1888 – 2001.
Deze beide delen zijn samengesteld uit alle documenten welke nog lagen opgeslagen in of in de buurt van onze kerken. Het archieveren zelf is een grote klus geweest die is uitgevoerd door de heer Bert de Boer uit Cothen die er heel veel uren (doorlooptijd van een jaar) pro Deo aan besteed heeft.

Archieven worden opgeslagen op plaatsen waar nauwkeurig wordt gekeken of er voldaan is aan de juiste temperatuur en vochtigheid. Op die wijze is gewaarborgd dat ze vele jaren in goede staat blijven. Daarom ligt ons archief ook niet in één van de beide kerken maar in het Regionaal Historisch Centrum Zuid Oost Utrecht in Wijk bij Duurstede. Als u in de inventaris de naam van een document heeft gevonden dat u wilt bekijken dan moet u naar Wijk bij Duurstede om het in te zien.
Men is alle werkdagen en zaterdagmorgen geopend. Alle informatie mbt het Centrum staat op de website van het Centrum: http://www.rhczuidoostutrecht.nl/ Bekijk de website eens en zie wat er allemaal te vinden is, wat men allemaal voor ons en voor hen die na ons komen heeft bewaard.

Via http://www.rhczuidoostutrecht.com/PDF/T00216.pdf kom je rechtstreeks op archief 216: “Gereformeerde Kerk Maarn-Maarsbergen”.

Ook beschikbaar de ingang op archief 490: Nederlands Hervormde gemeente in Maarn-Maarsbergen via http://www.rhczuidoostutrecht.com/PDF/T00490.pdf

Voor sommigen onder u is het misschien ook aardig om eens te kijken in archief 389: Zondagsschool, Meisjesvereniging Martha en personalia van W. Blauwendraad, Maarn-Maarsbergen

Voor alles wat u via deze ingangen ziet geldt dus: voor het bekijken van het echte document moet u naar Wijk bij Duurstede zoals hierboven beschreven staat.