Kindernevendienst

Kindernevendienst in de protestantse gemeente

In de protestantse gemeente in Maarn en Maarsbergen is er elke zondag tijdens de dienst kindernevendienst voor kinderen van de basisschool.

Alle kinderen uit groep 1 t/m 8, ook kinderen van gasten, zijn dan van harte welkom om zo op hun eigen manier met de Bijbelse verhalen aan de slag te gaan. We lezen het verhaal van die zondag.
Dat kan een ‘kindvriendelijke’ versie van het Bijbelverhaal zijn, een verhaal met eenzelfde strekking dat zich in onze tijd afspeelt, maar soms ook een spiegelverhaal.
‘We hebben twee werkmethodes, BijbelBasics en Kind op Zondag, tot onze beschikking voor de invulling van de kindernevendienst. Deze volgen grotendeels hetzelfde rooster dat de voorgangers vaak gebruiken. Van te voren is er overleg tussen de predikant en de leiding over het te behandelen thema en de manier waarop we dat gaan doen, zodat beide diensten op elkaar aansluiten.
Na het verhaal praten we hierover, wat wordt ermee bedoeld, hoe zouden wij dat aanpakken? We gaan erover nadenken en gaan ermee aan de slag.
We gaan soms knutselen, tekenen, schilderen, een spelletje doen, muziek maken of luisteren.
Daarna keren we weer terug in de kerkzaal om samen met alle andere kerkgangers de zegen te ontvangen. Tijdens de dienst is er ook aandacht voor de kinderen door middel van een kindergesprek en een kinderlied.
In de adventstijd en met Kerst en in de lijdenstijd en met Pasen is er een project waarbij vaak ook de gemeente betrokken wordt en waarbij de kinderen ook een bijdrage leveren aan de kerkdiensten.

De contactpersoon in Maarn is Rineke Hakkens, tel. 444343, e-mail: rinekehakkens@hotmail.com.
Voor Maarsbergen is de contactpersoon Lien Odijk, tel. 06-22484952, e-mail: lienodijk1@gmail.com

Startzondag ‘Ga je mee?’

Het schooljaar is afgerond, een lekkere lange zomervakantie begonnen. Op zondag 2 juli namen we afscheid van maar liefst 7(!) groep 8’ers in de Overstapdienst. En voorzien van een pot vol met goede wensen hebben we ieder van hen overgedragen aan de Tienernevendienst.

Stiekem hebben we met de leidinggroep ook al vooruit gekeken naar de andere kant van de zomer, naar de startzondag op 10 september. Tijdens de dienst zelf gaan we aan de slag met het materiaal bij het thema ‘Ga je mee?’. En na afloop van de dienst mogen de kinderen een knapzak in elkaar zetten en versieren. Waarbij ze zelf een goede stok mogen zoeken in de tuin voor hun knapzak!

Herhaalde oproep voor nieuwe kindernevendienstleiding

Na Noa heeft ook Linda aangegeven in verband met een mogelijke stap naar buiten Maarn te willen gaan stoppen met de kindernevendienstleiding. Ook Linda heeft heel wat jaren de kindernevendiensten geleid, onder andere in een drietal periodes van uitstekende online kindernevendiensten, waar we heel erg blij mee waren. We bedanken Linda hartelijk voor al haar inzet, en zijn benieuwd wat & waar het leven haar brengen gaat!

Vanwege het vertrek van Noa en Linda zijn opnieuw dringend op zoek naar versterking voor de kindernevendiensten op zondagochtend. Het materiaal dat we gebruiken is van BijbelBasics, het werkt goed en bevalt ons. Het vergt slechts beperkte voorbereiding omdat alle onderdelen voorbereid en uitgewerkt zijn, en er zitten altijd wel bruikbare onderdelen bij, zoals gespreksvragen en een knutsel, een puzzel, een spel of iets anders. Misschien is de plek binnen het team van de kindernevendienst iets voor u, voor jou? Een keer vrijblijvend meekijken kan altijd! Ik als voorzitter hoor het graag. Mijn contactgegevens: 06 – 53 93 06 84 of rinekehakkens@hotmail.com .