Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rouwverwerking – De Voorhof Woudenberg

21 oktober om 19:30

Wanneer je een groot verlies lijdt omdat iemand die je dierbaar is overlijdt begint een periode van rouw. Niets zal meer hetzelfde zijn. Het leven gaat door, maar voor jou is het lastig de draad op te pakken zonder degene die je liefhebt. Rouwen is hard werken en er is niemand die rouw zo goed begrijpt als degenen die het zelf hebben meegemaakt. Daarom wil ik in oktober starten met een rouwverwerkingsgroep. In een zestal bijeenkomsten, delen we met elkaar wat ons bezighoudt aan de hand van een aantal thema’s. Natuurlijk zullen de rouw en het verdriet na deze bijeenkomsten niet voorbij zijn, maar hopelijk kun je doordat je ervaringen hebt gedeeld met lotgenoten, ook iets bruikbaars meenemen voor je verdere leven.

Ook leden van PKN Maarn-Maarsbergen zijn van harte uitgenodigd.
De eerste avond wordt waarschijnlijk maandag 21 oktober of donderdag 24 oktober om 19.30u in de Voorhof.Er is ook een mogelijkheid voor de middag. En dan wordt het woensdagmiddag 23 of donderdagmiddag 24 oktober om 14.30u ook in de Voorhof.

Hoe zien de bijeenkomsten eruit?
Welke thema’s delen we met elkaar?

Eerste bijeenkomst: Kennismaking
We maken kennis met elkaar en met de geliefde die er niet meer is door verhalen te delen. Vragen als wie ben jij en wie mis je?” staan centraal. Daarnaast is er ruimte om te vertellen wat jou is overkomen.

Tweede bijeenkomst: Wat is rouwen
We spreken met elkaar over hoe het is om iemand verloren te hebben. Er wordt ook uitleg gegeven over wat rouwen is, welke vooroordelen er zijn over rouwen. Daarnaast is er aandacht voor de emoties die je hebt. Wat vind je daarin lastig?

Derde bijeenkomst: Het afscheid
We spreken met elkaar over hoe het afscheid was. Hoe is dat vormgegeven? Met een kerkdienst? Bijeenkomst? Crematie of begrafenis? Welke muziek klonk? Welke rituelen waren of zijn daarin belangrijk. Hoe kijk je erop terug?

Vierde bijeenkomst: Periode na het afscheid tot nu (deel 1)
We spreken met elkaar over welke gevoelens er nu nog leven. We halen herinneringen op aan wie we missen. Wat wil je bewaren? Wat moet je loslaten?

Vijfde bijeenkomst: Periode na hot afscheid tot nu (deel 2)
We spreken met elkaar over wat jouw leven nu zin geeft. Waar haal je kracht vandaan? Hoe leef je door? Welke symbolen of rituelen zijn daarbij helpend? Wat heb je nu nodig?

Zesde bijeenkomst: Afronding
We spreken over hoe jij je hebt aangepast aan de nieuwe situatie en hoe de overledene daarin een plek heeft. We gaan dit op een creatieve wijze vorm geven.

Afhankelijk van wat de deelnemers wensen kunnen we de bijeenkomsten op een middag of avond plannen. Wil je meer informatie neem dan contact op met ds. Marten-Jan Kooistra (06-52684452). Je kunt je ook bij mij aanmelden voor deze groep, dat kan telefonisch of per mail dskooistra@mjkooistra.nl. Er kunnen maximaal acht mensen aan de groep deelnemen.

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

De Voorhof
Nico Bergsteynweg 139
Woudenberg,