repair2021Als in september het overgrote deel van de bevolking is gevaccineerd en er zich geen ‘complicaties’ voordoen, hopen we ook het Repair Café te kunnen (her)openen in de Ontmoetingskapel op zaterdag 18 september. Na bijna 1,5 jaar ‘uit de lucht’ te zijn geweest mogen we weer op de oude vertrouwde manier: elke derde zaterdag van de maand van 09.30 tot 12.00 in de Ontmoetingskapel. Onder de naam stichting Repair Café Maarn.

Wat doen we ook alweer? Hoofddoel van dit initiatief is onnodig weggooien van spullen en kleren te voorkomen door deze te laten repareren of verstellen door vakkundige vrijwilligers die dit gratis doen. Een praktische, economische en duurzame manier om een steentje bij te dragen aan het verminderen van afvalstromen. Een vrijwillige bijdrage is welkom maar hoeft niet.

Naast het (samen) verstellen/repareren van kleding, meubels, elektrische apparaten, computers, mobiele telefoons, fietsen, speelgoed etc gaat het ook om een stuk ontmoeting waarbij koffie en thee gratis wordt aangeboden. Uiteraard Coronaproof volgens het op dat tijdstip geldende regime.

Onze stichting wordt verder ondersteund/gefaciliteerd/gesponsord door de Lions,de diaconie PKN Maarn Maarsbergen, Plus Supermarkt van Schaick en de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Momenteel werken we aan een nieuwe website voor de laatste updates. Tot die tijd zullen we U/jou via de sociale en lokale media op de hoogte houden. Maar 18 september kan alvast genoteerd. Voor nu een fijne zomer en hopelijk tot ziens in september.