­

"Wij geloven dat vanuit de liefde

Gods elk mens waardevol is"

Zondagavond 24 december was er weer de traditionele tienerviering waarbij “onze tieners” aanhaken bij het goede doel van de radio 3 FM actie Serious Request (in Maarn dus: Rekerst): het herenigen van kinderen met hun familie in gebieden waar natuurgeweld en/of oorlog gezinnen uit elkaar heeft geslagen (Rode Kruis).

serious

Vanaf half tien begon de ontmoetingskapel snel vol te stromen met vele belangstellenden. Naast de klassieke werving leek ook de digitale werving via social media zijn vruchten af te werpen. Nadat men zich had “geregistreerd” (aangeven geboorteplaats op een grote kaart) kreeg iedereen een kaars en kon men na deze eigentijdse “volkstelling” doorlopen naar de tuin voor warme chocomelk, glühwein en wat lekkers. In de donkere (kerst)nacht begon de viering buiten met het elkaar doorgeven van het licht dat werd ontstoken vanaf de Paaskaars terwijl Stille Nacht werd gezongen.
serious1Eenmaal in de kerkzaal (“de herberg” kon het nog net aan….) werd het thema op indrukwekkende, maar vooral ook eigentijdse wijze uitgewerkt door de tieners. Zo waren er engelen te beluisteren (grappige dialogen met een serieuze ondertoon), werden de “registraties” besproken, was er een interactief moment via de digitale app mentimeter om middels de mobiele telefoon kort te reageren op een drietal vragen waarop de antwoorden in de vorm van een “wordcloud” op het scherm te zien waren, was er een flitsmeditatie en luisterden we naar het persoonlijke en aangrijpende verhaal van Mahmoud in een interview met dominee Aleida van Hoog.  Een “gewone” huisvader en kleermaker die vanuit Aleppo moest vluchten naar Europa om zich hier na een lange en onzekere tijd uiteindelijk met zijn familie weer te kunnen herenigen.
Het thema kreeg zo direct een heel eigen gezicht. Naast luisteren en stil zijn werd er ook volop gezongen met de band Crossroads en zangeres Tessa Willemsen en luisterden we naar het pianospel van Joudi Makdis. De viering werd besloten met een swingende versie van “Midden in de Winternacht”.

En de collecte? Die bracht het fantastische bedrag van € 777,43 op dat door de diaconie zal worden verdubbeld, zodat er dus meer dan Euro 1500,- kan worden overgemaakt. Een mooi resultaat en uiting van solidariteit en verbondenheid.

Onze tienertoppers waren Roos Bergh, Merel Bruynzeels, Bas de Kruijff, Esther en Simon van Dam, Matthijs Logeman, Marc Turkesteen, Philip en Lex Rijnders, Henoch Zeleke, Luka Willemsen en Anne Claire van Zoeren.  Met hun talent(en) heeft  ieder van jullie op zijn/haar manier bijgedragen aan deze avond. Geweldig.

En zeker ook Ds. Aleida van Hoog die als interim predikant deze “klus” (een nieuwe ervaring) op een fantastische manier heeft geklaard. Dank en hopelijk tot ziens bij de volgende tienerviering. En mocht u het allemaal nog eens terug willen zien:  klik dan ''hier''.

Désirée Beaujean
Carolien Bergh
Sam Lavooy
Willemien Geertsema
Ab Willemsen

­