­

"Wij geloven dat vanuit de liefde

Gods elk mens waardevol is"

De begroting  2019 en het collecterooster 2019 van de Diaconie ligt na behandeling in de Kerkenraad hierbij ter inzage.

Heeft u vragen over de begroting of het collecterooster  stuur dan een email met uw vraag naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Druk "hier" voor de begroting 2019.

Druk "hier"voor het collecterooster 2019

Vooraankondiging dameskledingbeurs in de Ontmoetingskapel aan de Kapelweg:

Beste lezeressen,

kledingbeursDe werkgroep van de dameskledingbeurs Maarn-Maarsbergen wil deze graag onder uw aandacht brengen.

Het is de bedoeling om in het komende voorjaar (maart-april) weer dameskleding in te zamelen en deze te verkopen. De opbrengst is voor de kerk.
De overgeschoten kleding krijgt een goede bestemming.

Met het wisselen van het seizoen ruimen we soms goede en nog draagbare kleding op. Het aanstaande voorjaar verzamelen we dameszomer- en winterkleding, die heel en  schoon  is en nog goed draagbaar.

Ook schoenen, tassen en sieraden zijn welkom.
Misschien kunt u bij het wisselen van het seizoen al vast wat bewaren en het aanstaande voorjaar inleveren.
In het nieuwe jaar volgt nader bericht.
We zullen proberen er weer iets gezelligs van te maken.

De werkgroep:
Ineke, Ina, Gerda, Mieke, Annemarie, Willy, Jannie en Nancy.

Maarn, oktober 2018.

                       

Als schoenmaatje laat je weten dat je aan een kind in een ontwikkelingsland denkt door een  schoenendoos te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau!

Zo kunnen wij in Nederland als Schoenmaatjes iets concreets doen voor kinderen in arme landen. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Zij vinden zo’n cadeau erg bijzonder! De schoolspullen uit de schoenendoos helpen de kinderen op school en geven hen een betere toekomst.

De gevulde schoenendozen gaan naar kinderen in ontwikkelingslanden.

Edukans Schoenmaatjes werkt al 20 jaar samen met lokale partnerorganisaties uit de verschillende landen, zij delen de dozen uit.

U kunt ook meedoen en een schoenendoos vullen en versieren. Versierde en gevulde dozen kunt u tot en met 22 november inleveren op basisschool “de Ladder” of “de Meent” in Maarn, De Merscheberg in Maarsbergen of op zondag 11 en/of 18 november in de kerk in Maarn of Maarsbergen voor of na de dienst.

Wilt u of kunt u niet met de actie meedoen, maar wilt u wel een gift doen voor de verzending van de dozen, dan kan dat ook door het machtigingsformulier in te vullen en in te leveren.

Wij hopen dat we op vrijdag 23 november vele, goed gevulde dozen naar het inzamelpunt kunnen brengen. Alvast hartelijk dank, namens de werkgroep.

Elke 3e zaterdag van de maand kunt u weer terecht bij het Repaircafe voor de reparatie van allerhande zaken. Terwijl u wacht onder het genot van een kopje koffie worden uw spullen door handig mensen gerepareerd. In november is het Repaicafe open op 17-11 vanaf 9.00 uur.

Op zondag 21 oktober houden we een extra collecte voor hulp aan Sulawesi via Kerk in Actie.
 
Op 28 september werd het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami. Deze hadden een verwoestend effect op het eiland. Veel mensen zijn overleden, gewond of hebben hun thuis verloren. Hulpverleners en lokale kerken hebben direct eerste noodhulp gegeven. Dit loopt nog steeds door. De kerken op het eiland zelf bieden onderdak aan ontheemden en delen drinkwater, voedsel en andere hulpgoederen uit aan wie dat nodig heeft. Ze worden daarbij gesteund door kerken over de hele wereld.  
Als PKN Maarn-Maarsbergen willen wij via Kerk in Actie deze lokale kerken en christelijke hulporganisaties steunen. Naast de hulp via kerken gaat de steun van Kerk in Actie ook naar lokale christelijke hulporganisaties; ACT, CWS, Pelkesi/PGI en YEU. ACT helpt bij het bieden van onderdak, water en sanitaire voorzieningen in Palu and Sigi. Via CWS werden al meer dan 1200 mensen voorzien van drinkwater. Pelkesi is actief met drie medische teams in Effata Church samen met de PGI (Raad van Kerken) en vangt meer dan 300 patiënten. Ze hopen deze week nog 10 teams standby te krijgen. YEU is actief met 1 medisch team in Donggala op 100 patiënten. Zij gebruiken de gelden voor matrassen, licht en stroom. Ook delen zij 350 voedselpakketten uit. 
Naast een bijdrage van 1000 euro vanuit de diaconie houden we op zondag 21 oktober als kerken in Maarn en Maarsbergen een extra collecte om naast gebed ook praktische hulp te bieden bij noodhulp en opbouw.

.

Ontmoetingsmiddag Vinkbewoners

De eerste activiteit van dit seizoen, op zondag 30-09 j.l., met de bewoners van de Vink stond een bezoek aan de dierentuin gepland, inmiddels een goede traditie om hiermee het seizoen te starten. Omdat iedereen graag de panda’s wilden bewonderen zijn we naar Ouwehands dierenpark in Rhenen geweest. Een van de bewoners had van te voren uitgezocht hoe we bij de panda’s moesten komen en een route uitgestippeld om ook de overige dieren te zien. Na de panda’s hebben we de zeeleeuwenshow bewonderd en konden we op de tribune ook gelijk wat uitrusten. Daarna de route vervolgd, met elkaar wat gedronken, gegeten en genoten van elkaars gezelschap.

Met het weer boften we ook dit jaar, niet te warm en niet te koud.

Na afloop keerden we vermoeid maar voldaan huiswaarts en werden alweer plannen gemaakt voor een bezoek aan de dierentuin voor volgend jaar!

Voor de foto's klik hier

De volgende activiteit staat gepland op 28 oktober en zal in het teken staan van de herfst. We gaan in de Ontmoetingskapel een herfstsstukje maken met spullen uit de natuur en natuurlijk zullen ook de sjoelbakken deze middag niet ontbreken!

Namens de diaconie,

Liesan Beishuizen 

 

.

­