­

"Wij geloven dat vanuit de liefde

Gods elk mens waardevol is"

De Protestantse Gemeente te Maarn- Maarsbergen beschikt, naast de kerkgebouwen, over twee voormalige pastorieën te weten: Haarweg 12 in Maarsbergen en Berkenlaan 4 in Maarn. Na vertrek van toenmalige predikanten werd besloten om deze woningen te gaan verhuren. De huurinkomsten vormen een belangrijk deel van de jaarlijkse baten van onze kerkelijke gemeente.

Met de komst van ds. Mariëlle Jochemsen, wordt sinds medio 2018 een nieuwe pastorie aan de Kuiperlaan in Maarn gehuurd. Onlangs kregen wij de mogelijkheid deze woning te kopen en heeft de kerkenraad ingestemd met verwerving van de woning als nieuwe pastorie. Vanuit overwegingen van kosten en opbrengsten is dit gunstiger voor onze gemeente. De financiering kon plaatsvinden vanuit eigen middelen.

Het College van kerkrentmeesters heeft een nieuw concept- beleid geformuleerd voor de komende jaren en voorgelegd aan de kerkenraad. Onder meer hoe onze financiële middelen en de verhuurde woningen op een verantwoorde wijze kunnen worden ingezet om de financiële continuïteit van onze gemeente te kunnen blijven waarborgen.

Door de aankoop van de pastorie aan de Kuiperlaan is de oude pastorie aan de Berkenlaan overbodig geworden als woonhuis voor de predikant in Maarn. Diverse mogelijkheden zijn bekeken wat te gaan doen met de woning na de huurperiode, die medio 2020 eindigt. Een forse renovatie om de woning toekomstbestendig te maken zou de huurinkomsten voor langere tijd tenietdoen. Daarom heeft de kerkenraad ingestemd met het voornemen van het College van kerkrentmeesters om de woning aan de Berkenlaan 4 te gaan verkopen.

Wij willen u hiermee op de hoogte brengen dat deze woning te koop wordt aangeboden. Omdat de woning tot medio 2020 is verhuurd, zal de verkoop komend najaar algemeen bekend worden gemaakt via de makelaarssite Funda.

Mocht u op voorhand interesse hebben in aankoop van deze woning, of kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft, dan kunt u hiervoor contact opnemen met: mevrouw Joke Guntenaar van Makelaardij Guntenaar Wonen (0343-513505)

Namens de Kerkenraad ligt hierbij ter inzage het Jaarverslag van het College van Kerkrentmeesters 2018.

Heeft u vragen over het jaarverslag 2018,  stuur dan een email met uw vraag naar :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Druk "hier" voor het Jaarverslag van het College van Kerkrentmeesters 2018.

Namens de Kerkenraad ligt hierbij ter inzage het Jaarverslag Diaconie 2018.

Heeft u vragen over het jaarverslag 2018,  stuur dan een email met uw vraag naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Druk "hier" voor het Jaarverslag Diaconie 2018.

De begroting  2019 en het collecterooster 2019 van de Diaconie ligt na behandeling in de Kerkenraad hierbij ter inzage.

Heeft u vragen over de begroting of het collecterooster  stuur dan een email met uw vraag naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Druk "hier" voor de begroting 2019.

Druk "hier"voor het collecterooster 2019

                       

Als schoenmaatje laat je weten dat je aan een kind in een ontwikkelingsland denkt door een  schoenendoos te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau!

Zo kunnen wij in Nederland als Schoenmaatjes iets concreets doen voor kinderen in arme landen. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Zij vinden zo’n cadeau erg bijzonder! De schoolspullen uit de schoenendoos helpen de kinderen op school en geven hen een betere toekomst.

De gevulde schoenendozen gaan naar kinderen in ontwikkelingslanden.

Edukans Schoenmaatjes werkt al 20 jaar samen met lokale partnerorganisaties uit de verschillende landen, zij delen de dozen uit.

U kunt ook meedoen en een schoenendoos vullen en versieren. Versierde en gevulde dozen kunt u tot en met 22 november inleveren op basisschool “de Ladder” of “de Meent” in Maarn, De Merscheberg in Maarsbergen of op zondag 11 en/of 18 november in de kerk in Maarn of Maarsbergen voor of na de dienst.

Wilt u of kunt u niet met de actie meedoen, maar wilt u wel een gift doen voor de verzending van de dozen, dan kan dat ook door het machtigingsformulier in te vullen en in te leveren.

Wij hopen dat we op vrijdag 23 november vele, goed gevulde dozen naar het inzamelpunt kunnen brengen. Alvast hartelijk dank, namens de werkgroep.

Elke 3e zaterdag van de maand kunt u weer terecht bij het Repaircafe voor de reparatie van allerhande zaken. Terwijl u wacht onder het genot van een kopje koffie worden uw spullen door handig mensen gerepareerd. In november is het Repaicafe open op 17-11 vanaf 9.00 uur.

­