­

"Wij geloven dat vanuit de liefde

Gods elk mens waardevol is"

Het weekend van 6/7 mei stond bol van het afscheid nemen.

Je zou bijna denken dat afscheid nemen iets feestelijks is. Grote schalen met lekkere hapjes en happen stonden voor iedereen klaar. Zoveel, dat Martino van Zoeren ons steeds aanmoedigde  vooral véél te eten, zodat er niet ook nog een verhuisdoos met appeltaart en boterkoek mee naar Noordwijk moest!

afscheid4200 foto’s staan er op de website van pknmm …… gemaakt door Ted Kuijpers. Op bijna elke foto staan  Simon en Margreet handen te schudden met grote persoonlijke aandacht. Je ziet ze enthousiast meezingen met de “Havenzangers”; ze gaan immers “Terug naar de kust” en ze verbazen zich over de truc met de twee electrische fietsen, die niet tegelijk worden aangeboden. Hilarische momenten………..maar wel afscheid nemen!

En dan de volgende dag de volle kerk met weer hun kinderen op de voorste rij. (Hebben die tussen de verhuisdozen geslapen?)

De  laatste preek staat al keurig op de website; een bijzondere preek, ik had zo nu en dan een brok in m’n keel. ”Afscheid nemen, ik ben er niet goed in!

Na een mooie dienst, waarin Arjan Veen weer de sterren van de hemel speelde en we de hoorcommissie uit Noordwijk konden laten zien dat onze eigen “Frater Venantius” ook nog gitaar kan spelen en zingen, was het echt tijd voor de laatste handdruk. We werden er wat weemoedig van, want inderdaad:  het “Nu” is morgen voorbij, sterker nog,  het “Nu” is al verleden tijd als je het hebt uitgesproken.

De  Noordwijkse “hoorcommissie” had daar overigens geen enkele last van, die drie mensen liepen stralend rond … iets minder had ook wel gemogen. Ze vertelden dat ze “kerktelevisie” hadden gekeken en in Maarn een dienst hadden meegemaakt. Ze waren er al snel uit! Deze dominee wilden ze hebben! Genereus hebben we gezegd dat dat mocht, mits ze goed voor hen zouden zorgen. Vooral lief zijn voor Margreet, maar dat zal geen enkel probleem geven, neem ik aan.

De songtekst van Marco Borsato blijft nog dagen in m’n hoofd hangen:

“Kijk in de lucht, kijk naar de zee!

Waar je ook zult lopen, ja ik loop met je mee,

Iedere stap en ieder moment

waar je ook bent”

Toch moet ik ook nog aan een andere “songtekst” denken: die van Bram Vermeulen: “Ik  heb een steen  verlegd in een rivier”

Maar het is goed zo, we gunnen jullie een nieuwe stap, een nieuwe plaats en de zee, die veel inspiratie kan geven.

Dag dominee Simon, dag lieve Margreet. Het ga jullie goed; heb de wind in de rug, bij eb en bij vloed!

Jannie Koppert

­