­

"Wij geloven dat vanuit de liefde

Gods elk mens waardevol is"

Mededeling vanuit de kerkenraad,

De kerkenraad is druk bezig met de invulling van de vacatures die er binnen de kerkenraad vanaf september gaan ontstaan.

Twee gemeenteleden hebben aangegeven zich kandidaat te willen stellen als ouderling. Een aantal ambtsdragers hebben aangegeven hun termijn te willen verlengen. Dat is goed nieuws.

Volgens de plaatselijke regeling moet de gemeente in de gelegenheid worden gesteld om namen aan te dragen voor ambtsdragers en kunnen gemeenteleden zichzelf kandidaat stellen. De kerkenraad kan over de bevestiging van ambtsdragers een besluit nemen als er niet meer dan een gegadigde is voor een bepaalde functie. De kerkenraad zal zich op dinsdag 12 juni hierover uitspreken.

Als kerkenraad zijn we nog op zoek naar ambtsdragers. We zijn met name op zoek naar gemeenteleden die zich als diaken willen gaan inzetten. Het werk van de diaconie is een belangrijk onderdeel van ons gemeente zijn. Handen en voeten geven aan het omzien naar elkaar.

Leden van de kerkenraad kunnen meer informatie geven en doen dit graag. Als u geïnteresseerd bent of een naam wilt door geven kunt u contact opnemen met Jan Spilker of Henk Jongsma.

Namens de kerkenraad,

Henk Jongsma.

Voor het financieel Jaarverslag Diaconie 2017  druk hier

Voor vragen kunt u contact opnemen met Dirk Jan Beishuizen tel. 0343-443631

geest5MOOI!!

Het kunstwerk voor in de Ontmoetingskapel vind ik MOOI!
Het kwam al hakkend en schurend en polijstend tot stand.
Half maart zijn we bij Brechtje de Boer op bezoek geweest.
Arie filmde en we praatten met elkaar over de “groei” van het werk.
Het thema van Feest van de Geest 2018 is Levensadem en veel van wat je nodig hebt om te ademen en te leven kwam te voorschijn in de steen!
Dat zie je nog beter als er licht op schijnt. Op en top Pinksteren dus.

geest7bDe PR machine is ook in volle gang. Er is een landelijke site en er is een regionale site.
Type maar in Google: Feest van de Geest. Er komt altijd wel iets te voorschijn waar u informatie kan vinden over bijvoorbeeld de dagen en de tijden. Even een geheugen opfrisser?
geest7aHet begint op Hemelvaartsdag en de zaterdag en zondag daarna. Het volgende weekend is het Pinksteren en dan is het op zaterdag, zondag en maandag. Op woensdag 9 mei is de openingsavond in de Maartenskerk in Doorn. Welkom!!
De bedoeling is dat er ook via facebook berichten verspreid gaan worden.
Arie Korving is druk bezig met het maken van de de posters en folders en natuurlijk zullen er ook weer fiets routes klaar liggen voor gebruik.
Inmiddels hebben we al meer aanmeldingen gekregen van mensen die gastvrouw willen zijn.

Gastheren zijn ook van harte welkom natuurlijk.
Het gaat een FEEST worden!!!
Dit laatste werk is van Maryse Imbault die in de Johanneskerk in Leersum gaat exposeren.

Betty de Jong en Arie Korving.

Zondag 25 februari stond de Vink ontmoetingsactiviteit in het teken van het zingen en beluisteren van “Oud Hollandsche” nostalgische zeemans- en levensliederen.vink3 

Voor dit speciale concert waren de Maarnse Havenzangers uitgenodigd. Dit gezelschap had indertijd ook al gezongen bij het afscheid van Simon Dingemanse en men wilde graag terugkomen om hun passie voor dit genre met de Vink bewoners en andere belangstellenden te delen.

vink2De Maarnse Havenzangers is ongeveer 20 jaar geleden opgericht en bestaat uit een kleine groep van zingende vrienden die kunnen putten uit een groot repertoire van zeemansliederen, Nederlandse liedjes en smartlappen. Daarbij worden zij begeleid door piano en accordeon. Men verzorgt optredens op feesten, bruiloften en partijen, maar ook voor zorginstellingen en verpleegtehuizen.

Ondanks het fraaie (wandel)weer en de (milde vorm van) schaatskoorts zat de Kapel zondagmiddag toch bijna voor de helft vol met liefhebbers en fans. Met veel enthousiasme bracht men voor de pauze zeemansliederen ten gehore en na de pauze werd er volop meegezongen met vele oude bekende levensliedjes en smartlappen.

Met een lach op het gezicht en de klok van Arnemuiden nog nagalmend in het achterhoofd verlieten de bezoekers tevreden de Ontmoetingskapel. Over een maandje wacht de bewoners van De Vink een nieuwe uitdaging: creatief voorjaarsknutselen.

Liesan Beishuizen en Ab Willemsen.

Zaterdag 17 februari was er de tweede editie van Repair Café Maarn Maarsbergen in onze Ontmoetingskapel. Net als in januari was het wederom eerepairn geslaagde ochtend. Alle 5 reparateurs waren bijna repair3continu druk bezig tussen 09.00 tot 12.00 en de aanloop was mooi gedoseerd. Steeds beter raken de betrokkenen op elkaar ingespeeld en begint de werving beter op gang te komen.

Vermeldenswaardig is tevens dat naast de diaconie PKN Maarn Maarsbergen RC Maarn Maarsbergen nu ook actief wordt ondersteund door Plus Supermarkt van Schaick en de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

repair6U kent het principe: naast het (samen) verstellen/repareren van kleding, meubels, elektrische apparaten, computers, mobiele telefoons, fietsen, speelgoed etc gaat het ook om een stuk ontmoeting waarbij koffie en thee gratis wordt aangeboden. Tevens is er een grote leestafelrepair4 met kranten en tijdschriften. Bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd maar dat hoeft niet.

RC Maarn Maarsbergen vindt in 2018 plaats iedere derde zaterdag van de maand tussen 09.00 – 12.00 in de Ontmoetingskapel aan de Kapelweg 45 te Maarn.

Data 2018 (onder voorbehoud): 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december.

Zeg het voort en kom vooral langs. Mag ook voor een praatje.

Ab Willemsen

­