­

"Wij geloven dat vanuit de liefde

Gods elk mens waardevol is"

De definitieve profielschetsen

U kunt de definitieve versie profielschets van de predikant lezen op Profielschets_predikant_-_versie_18-8.pdf

En de profielschets van de gemeente staat op Profielschets_Protestantse_gemeente_Maarn-Maarsbergen_juni_2017.pdf

Eerste bericht van de Beroepingscommissie.

Op 28 juni was het dan zover, de officiƫle installatie van de beroepingscommissie door de kerkenraad, vertegenwoordigd door de voorzitter Henk Jongsma en Aleida de Hoog. Tegelijk worden Erik Somsen en Folkert Horst benoemd tot resp. voorzitter en secretaris.

Vanaf dit moment laat de kerkenraad alle activiteiten om tot de aanstelling van een nieuwe predikant te komen over aan de beroepingscommissie en de verwachtingen zijn hoog gespannen liet Henk weten.

Nou, aan gebrek aan ervaring zal het niet liggen. Tijdens het voorstellingsrondje bleek dat veel commissieleden al een of meer beroepingscommissies achter de rug hadden.

Maar wat nog belangrijker was, iedereen vertelde dat hij blij was met z'n benoeming en er erg veel zin in had om aan de slag te gaan.

Daarom was het wel even een teleurstelling toen we ons realiseerden dat we wel op een wat ongelukkig tijdstip aan de startlijn stonden: aan het begin van de vakantieperiode. Kerkelijke bladen waarin we met onze vacature wilden adverteren verschenen niet, mensen van de Centrale Organisatie in Utrecht waarmee we wilden afspreken waren met verlof. Kortom, noodgedwongen moeten we nog even passen op de plaats maken.

Hierbij wil ik dan ook u, als gemeente, vragen om de komende maanden wat geduld aan de dag te leggen. Wij, als beroepingscommissie, zullen die maanden gebruiken om onze werkzaamheden terdege voor te bereiden, maar het zal wel oktober worden voordat we echt het land in kunnen trekken. Maar dan zijn we ook niet meer te houden......!

Folkert Horst, secretaris

e-mail       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon    06 53857617

P.S. 
Mag ik u ook nog herinneren aan het verzoek van de kerkenraad eventueel namen op te geven van predikanten die door de commissie in overweging genomen moeten worden. Graag met motivatie. Hiervoor kunt u het bovengenoemde mailadres gebruiken.

­